Rajshree Asmita Soekhoe

Mijn naam is Rajshree Asmita Soekhoe. Ik ben 19 jaar oud. Ik ben de First Runner Up van 2018 geworden. Rotterdam is de stad waar ik geboren ben. Momenteel ben ik nog een student. De opleiding die ik volg is Assistent Manager Internationale Handel.

Waarom ik deel heb genomen aan deze verkiezing

Ik werd benaderd door de Miss van 2017 Miss Raveena en zij spoorde mij aan om hier aan deel te nemen. Ik stond er zeker voor open om het te proberen. Zelf was dit altijd mijn kinderdroom geweest om ooit te mogen stralen op een podium. Verder heb ik niet veel over nagedacht en ben me gaan inschrijven. Ik vond het allemaal heel spannend en was heel benieuwd wat me te wachten stond.

Na de auditie kreeg ik te horen dat ik was aangenomen en ik begon met het traject waar we allemaal verschillende trainingen en lessen krijgen om klaar gestoomd te worden voor de finale. Toen de finale aan brak was het echt “de moment” en bijna aan het eind van de finale werd ik uitgeroepen tot de First Runner Up van 2018, waar ik heel erg van verrast van stond en mijn oren niet geloofde. Het was een geweldig moment van mijn leven en heel mooi gevoel om de tweede plek te mogen winnen.

Hoe ik mijn missenjaar heb gevonden en wat ik gedaan heb.

Alle winnaressen waren nu begonnen met hun jaar waar ze geen finalist meer waren maar nu een echte miss werden genoemd. Wat ik heel speciaal vind. Wij hebben hele leuke evenementen mogen meemaken zoals: Mister International, 12 months of Beauty, mode show gelopen voor AFWEU en ook voor de designer Else Hardjopawiro. We hebben ook een Turkse platform gekregen om ons te mogen presenteren en donaties op te halen voor ons grote project een handwaterpomp in Dahanu plaatsen. We hebben leuke fotoshoots gehad. We hebben ook mogen staan op shows van Indiase artisten.

Mijn doel wat ik als miss heb willen bereiken.

Ik stond voor vrouwen en kinderen die met huiselijk geweld te maken hebben gehad en nog steeds daar te maken hebben. Waarom ik hiervoor gekozen heb is omdat ik zelf huiselijk geweld heb meegemaakt als kind en toch door eigen moeite zelf eruit ben gekomen. Ik heb eerst research hierover gedaan via social media en mensen probeert te bereiken en mijn bericht tot hun te brengen, dat ik open sta hun te helpen en of te begeleiden om uit die ellende te komen. Niet alleen door gebruikt van social media maar ook door zelf in mijn omgeving te kijken wie zich in zo een situatie bevindt en deze gene te benaderen.

Mijn motto luidt als volg; NO RAIN NO FLOWERS. Dit betekent voor mij door moeilijkheden en zware tijden in het leven word je alleen sterker en geef je jezelf vorm. Je bloeit door de doorns heen. En dat is het mooiste van het leven.

NederlandsEnglish