Rashida Badrudin

Mijn naam is Rashida Badrudin en ik ben 18 jaar oud, woonachtig in Den Haag. Momenteel ben ik student aan de Mondriaan College in Leidschenveen. Daar volg ik de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener.

7 april 2018 was de dag dat mijn leven zou veranderen. Een nieuwe uitdaging stond voor mij klaar. Maar die dag begon voor mij met heel veel zenuwen, nerveus over wat er allemaal zou gebeuren.

Maar eerst terug naar de dag waar het allemaal begon : auditieronde. Ik wou altijd al meedoen met een Missverkiezing, maar door mijn studie bleef ik het verzetten. Tot ik op een dag benaderd werd door de Missverkiezing. Zij vroegen of ik mee wilde doen met Miss Indian Beauty The Netherlands 2018. Jullie raden al wat mijn antwoord was !

Al snel vonden de audities plaats en ik kan jullie zeggen, de zenuwen waren aanwezig. De audities waren in het Engels en Hindi. Ik bleef in mezelf geloven en ging vol zelfvertrouwen naar binnen.

Na de audities werd je gebeld om te horen of je door was of niet. Ik bleef naar mijn telefoon kijken of ik al gebeld was. ‘’ ik mag je feliciteren, want je bent door ‘’. Een moment vol met blijdschap. Ik verheugde me op de trainingen. Tijdens de trainingen leerde ik de andere finalisten kennen Leuke groep meiden waarvan ik samen met 2 andere finalisten de jongste waren. Elke zondag vonden er trainingen plaats waar je verschillende dingen leerden, zoals lopen op een catwalk, maar je leerde ook jezelf kennen gedurende het traject.

Tijdens het traject heb ik me bezig gehouden met o.a. charitywerk en vrijwilligerswerk. Samen met de andere Missen hebben wij geld opgehaald om de minder bedeelde mensen in India te voorzien van waterputten, kleding en schoolspullen.

Terug naar de zenuwslopende dag, 7 april. Ondanks de zenuwen probeerde ik er een gezellige tijd van te maken. Ik genoot vooral van het moment op de catwalk. Al snel vond de beraadslaging van de jury plaats. Het moment was aangebroken, er werd aangekondigd dat ik Miss Indian Beauty The Netherlands 2018, Miss Business 2018 en Miss Popularity 2018  ben ! Ik kon het niet geloven,( zoals je kunt zien op de foto hierboven ) I did it !

In mijn Missenjaar wou ik mijn droom waarmaken, een bijdrage leveren door mensen te helpen. Niet alleen geeft het mij voldoening, ook de mensen die ik help, hebben er ook iets aan. Dit heb ik kunnen doen door onder andere mijn trip naar India. Samen met Farida Bechoe, Indian Beauty Queen 2018, ben ik naar India geweest. Hier hebben wij ons bezig gehouden met charity. Met het opgehaalde geld hebben wij handwaterpompen kunnen plaatsen in dorpen waar mensen zonder water leefden. Het was zo erg, dat kinderen elke dag lange afstanden moesten afleggen om zichzelf van water te kunnen voorzien. Ook hebben wij kinderen blij kunnen maken met schoolspullen en kleding. Het heeft mij een voldoening gegeven dat ik een lach op hun gezicht heb kunnen toveren. ‘’ We can’t help everyone, but everyone can help someone’’.

Daarnaast heb ik in mijn Missenjaar een aantal events bijgewoond, waar ik tal van mensen ontmoet heb en heb kunnen socializen. Ook heb ik de gelegenheid gekregen op fashionshows te lopen, waaronder de fashionshow van internationale fashiondesigner Else Hardjopawiro.

In december zou ik Nederland vertegenwoordigen in Amerika, daarvoor begon ik mij alvast voor te bereiden. Eenmaal in Amerika, was het klaarstomen voor de finale. Elke dag vroeg opstaan en lopen op hakken, je beste smile opzetten, je pitch oefenen en poseren. Het was een zware training, maar we hebben er met z’n allen het beste uit gehaald ! Er deden 17 finalisten mee, waarmee ik een gezellige tijd heb meegemaakt. Met trots kan ik zeggen dat ik in de top 5 geeindigd ben.

Als ik terug kijk naar mijn Missenjaar als Miss Indian Beauty The Netherlands 2018 is het voorbij gevlogen ! Ik heb nieuwe ervaringen opgedaan, die ik niet zal vergeten. Ik zou het alle vrouwen en dames aanraden om mee te doen met Miss Indian Beauty The Netherlands.

 

 

NederlandsEnglish