Yasmin Ishaak

Hallo allemaal!

Van fotoshoots tot charitywerk, van evenementen tot catwalk trainingen. Als finaliste van Miss Indian Beauty The Netherlands ervaar je het allemaal.

Laat me mezelf even voorstellen, mijn naam is Yasmin Ishaak, Ik ben 18 jaar en kom uit Den Haag.

Ik was vorig jaar finaliste van The Miss Indian Beauty The Netherlands 2018! In het begin was het nog een beetje spannend omdat ik niet wist wat me te wachten stond, maar het traject was een superervaring. Er waren twee categorieën, de missen en prinsessen. Dat vond ik leuk van deze missverkiezing, zelfs de wat oudere vrouwen kunnen gewoon hieraan meedoen.

De band met de finalisten en de coach was goed, we kregen trainingen waaronder fitness, catwalk, dans, Engels, Make-up en nog veel meer. Allemaal om ons voor te bereiden op de talentenronde en de finale. Ook hadden we een charity project waarvoor we geld inzamelde. Ons doel was en is nog steeds om de inwoners in India met name de stad Dahanu van schoon water en schoolmateriaal te voorzien. Al miss zijnde is het belangrijk dat je sociale contacten verbreed. We mochten naar een spectaculaire live voorstelling van Armaan Malik.

Eindelijk was het zover, de dag van de finale! We hadden allemaal onze schitterende galajurken en Indiase kleding klaarstaan. Na onze introductie en de openingsdans, was het tijd om optimaal te stralen in onze kleding en vervolgens de vragenrondes te doen. Aan het eind van de avond kreeg ik te horen dat ik twee subtitels had gewonnen, namelijk de titels; Miss Talented 2018 en Miss Photogenic 2018. Ik was zo verrast. Het vele oefenen met mijn poses en mijn dansoptreden heeft goed uitgepakt.

Na mijn traject heb ik samen met de andere winnaressen nog 2 fotoshoots gehad, en we waren bij het live concert van Sanam! Ook waren we aanwezig bij een aantal charity evenementen. Het event Cars4Charity was daar één van. Het doel was dat we met z’n alle voedsel zouden inzamelen en dat wordt gegeven aan de voedselbank. Dat gaf me een fijn gevoel en dat spoorde me aan om zelf ook wat te doen aan charity. Ik heb twee dansoptredens gegeven bij het theater Dakota en op een huwelijk. Ook heb ik geholpen met cateringwerk op festivals. Het was fijn om te zien dat je mensen zo blij kan maken met je werk. ‘’No one has ever become poor by giving.’’

Op 09 februari 2019 was de inauguratie met de nieuwe finalisten van Miss Indian Beauty. We hebben met z’n alle de gelegenheid gehad om kennis te maken en even te proosten op een goede start van het nieuwe missenjaar.

Ik ben blij dat ik de uitdaging voor mezelf ben aangegaan om mee te doen aan de missverkiezing. Ondanks dat het me niet iets leek wat ik ooit zou doen, heeft het me een sterker en socialer persoon gemaakt. Ik ben mezelf gaan verbeteren en heb mijn grenzen verlegd. Voor mij was het een ervaring die ik elke vrouw of meid met dromen kan aanraden.

Lots of love,

‘’Become the doctor your parents wanted you to marry’’

NederlandsEnglish