Soesoe Mustafa

Kort iets over mijzelf Ik ben Soesoe Mustafa en ben 27 jaar jong. Ik ben half Hindoestaans, kwart Egyptisch en kwart SaoediArabisch. Ik zit in mijn laatste jaar rechten aan de Haagse Hogeschool. Ik ben jurist in spe bij Farber Zwaanswijk Advocaten in Den Haag. Parttime werk ik ook bij Jivalli Juweliers in Den Haag. Voor mijn opleiding rechten heb ik mode gestudeerd. Ik heb 5 maanden stage gelopen in Los Angeles waar ik mijn eigen kledinglijn heb opgestart, The Same Forever (The SF). Ik hou van fitness en daarom is mijn pose: SUPERWOMEN

Mijn verhaal

Ben jij toevallig Hindoestaans? Met deze vraag begon mijn avontuur bij Miss Indian Beauty the Netherlands. Mijn naam is Soesoe Mustafa en ik ben “Miss indian beauty the Netherlands 2015”!

Het was op een donderdagavond toen ik net van me werk kwam en ik bij de tramhalte in Den Haag centrum op me tram aan het wachten was, toen er meisje op me af kwam lopen en vroeg: ben jij toevallig Hindoestaans? Ik moest lachen en zei dat ik idd half Hindoestaans, kwart Egyptisch en kwart Saudi-Arabisch was. Ze vroeg of ik ooit had meegedaan met een missverkiezing en dat had ik, in 2007. Ik wist de voorwaarden dus al en dat ik op mijn 26ste voor het laatst kon meedoen. Mijn eerste gedachte: “Weet je wat? Waarom niet! Just for the fun!” Zo gezegd zo gedaan. De audities waren precies de dag erna. Ik ben daar met me zus heen gegaan.

De Audities waren in het engels, gelukkig is mijn engels best sterk. Ik had het erg naar me zin en had ook al tijdens mijn audities aangeven dat ik zeker niet meedoe om te winnen maar voor de fun en ik benieuwd was hoe ik het na 8 jaar zou ervaren. Toen was ik de jongste en nu de oudste.

Ik mag je feliciteren je bent door! Hihih geweldig dit. Toen begonnen de trainingen en natuurlijk de meiden ontmoeten. Ik merkte al snel dat het echt een leuke groep was en ik inderdaad de oudste was. Ik nam al snel de rol op me om de meiden te helpen met catwalk lopen of gewoon er voor ze te zijn als ze wilde praten, zo is de naam mama soesoe ontstaan. Ik letten op ze of ze genoeg aten en dronken en zorgde dat ze het naar hun zin hadden omdat voor mij het belangrijkst was, genieten. Ik kwam ook altijd in me trainingspak op me addidas slipper hihihi. Lekker mezelf.

De dag van de finale: hoe ik lekker mezelf was en genoot van alles wat er gebeurde. Zo had ik niet in de gaten dat ik opeens in de top 5 zat. Mijn familie was niet aanwezig op de finale zelf, alleen me zus, omdat mijn kleine nichtje die dag 1 was geworden en er een groot feest was. Ik had gezegd nee joh ga daar met z’n alle heen ik win toch niet is gewoon voor mijn plezier. Daar stond ik dan in de top 5, hihihi, en voordat ik het wist in de top 3. Toen pas drong het tot me door dat er misschien wel een kans was dat ik zou winnen en ja hoor!

MISS INDIAN BEAUTY THE NETHERLANDS 2015 IS GEWORDEN: MISS SOESOE MUSTAFA.

Ik geloofde het niet! Ik had gewonnen! De jongedame die gescout was op straat en op haar slippers naar training kwam hihihi.
Veel tijd had ik niet om het te laten bezinken want ik moest naar India voor de worldwide verkiezing. Precies 6 dagen erna zat ik in India. Daar was het hard trainen elke dag van ‘s ochtend tot ‘s avonds. Lopen op hakken zonder pauzes, poseren, lachen, spreken. Gelukkig was het niet allemaal streng en hard werken. Met de 33 meiden heb ik ook veel plezier gemaakt. We zijn met die hele groep naar een kerk en mandir geweest. Dat was een mooie ervaring om mee te maken.
Een paar maanden geleden ben ik ambassadrice geworden voor Pink Ribbon. Ik ben daar erg trots op. Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling en optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. En dat is niet voor niets, want in Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. In 2014 waren er ruim 17.000 diagnoses. De overlevingskansen zijn goed maar toch overlijden er jaarlijks 3.200 mensen aan de gevolgen van borstkanker. Borstkanker zit bij mij is de familie en heb veel kennissen en vrienden die het hebben gehad of die er nog meer vechten. Op 29 mei ren ik zelf mee met de Ladiesrun in Rotterdam en ben daarvoor hard aan het trainen. Al met al is alles super ervaring geweest en raad het ook alle dames aan om die kans te pakken en gewoon mee te doen en vooral lekker jezelf te blijven en te genieten van alles wat je meemaakt.

 

Miss Soesoe Mustafa Indian beauty the Netherlands 2015 Cover By: Amr Tarek Photography and Le Meridien, Egypt

Het verschil tussen rijk en arm is zo groot dat ik daar best moeite mee had. Het rijke gedeelte in Mumbai is prachtig en het arm is echt heel zielig. Mensen die echt niks hebben en op straat leven. Ik had speelgoed en eten gekocht en aan een moeder gegeven die met haar 2 kinderen op straat leefde. Ze begon te huilen toen ik het haar gaf en zegende mij, dat was zo iets mooi voor mij dat ik er zelf ook van ging huilen. De dag van de finale, weer een super ervaring. Bij mijn speech nog even de hele zaal aan het lachen gekregen door een grap te maken over mijn naam Soe Soe wat plassen betekent. En bij mijn talentenronde het hele publiek laten staan met het volkslied wat ik had gespeeld op mijn panfluit. Toen kwam het hoor: Miss Congenality: Miss Soesoe! Gewoon nationaal en internationaal miss congenality binnen gehaald. Ik was daar heen erg trots op, omdat dat toch de enige titel is die door de meiden zelf word uitgekozen en vind dat het heel veel zegt over mij als persoon. Na mijn reis naar India kwam ik terug in Nederland waar iedereen heel trots op me was. Wat een mooie ervaring. Twee maanden erna werd ik benaderd door een organisatie in Egypte voor een fotoshoot en of ik hun kon helpen met hun project: EgyptBloom. Omdat ik natuurlijk ook Egyptisch bloed door mijn aderen heb rennen wilde ik hun natuurlijk ook helpen. Zo gezegd zo gedaan. Ik ben naar Egypte gegaan en heb daar een geweldige tijd gehad, mooie foto’s gemaakt en geweldige mensen ontmoet. Het project in opgericht door jonge studenten die Egypte weer een beetje op de kaart willen zetten. Vond het een geweldig initiatief en wilde hun graag helpen.

NederlandsEnglish