Alisha Nanden

Beste lezers,

Mijn naam is Alisha Nanden. Ik ben 18 jaar oud. Ik ben de trotse winnares van Miss Indian Beauty The Netherlands 2016, ook heb ik de subtitels: Miss Talented en Miss Beautiful Smile Worldwide behaald.

Hoe heb ik deze verkiezing gewonnen? Daar zijn jullie vast heel benieuwd naar..

Op mijn 16 jarige leeftijd, liep ik op een dood normale zondag nietsvermoedend in de stad van Den Haag. Plotseling kwamen er 2 mensen naar mij toe om mij te scouten voor Miss Indian Beauty The Netherlands 2015. Het was een nieuwe organisatie, dit was het eerste jaar dat zij een miss verkiezing organiseerden. Ik had zelf nog nooit serieus nagedacht over een missverkiezing, maar het leek me een leuke uitdaging. Ik heb altijd al heel erg interesse gehad in de mode wereld. Hiervoor heb ik ook een opleiding gevolgd, namelijk: Fashion & Design. Een missverkiezing zou dus in principe perfect in mijn plaatje passen. Zij legden me uit wat het allemaal inhield en hoe zij te werk gingen, dit sprak mij erg aan. Ik wilde mij meteen inschrijven, maar toen bleek dat je 17 jaar moest zijn om te kunnen deelnemen aan de verkiezing. Ik was helaas nog maar 16 jaar, dus moest ik een jaartje wachten.

Hierna was ik het eigenlijk alweer vergeten, ik had er geen aandacht meer aan besteed. Tot ik een jaar later weer gescout werd door dezelfde organisatie! Dit was geen toeval dacht ik, toen ik thuiskwam heb ik het met mijn ouders besproken. Na hun goedkeuring heb ik me meteen ingeschreven.

Ik vond het erg spannend, het was nu alleen nog maar afwachten tot ik een mailtje terug zou ontvangen.. En ja hoor, een paar dagen later kreeg ik een bevestiging met daarin mijn auditie datum, spannender kon niet!

Het was zover, mijn auditie voor Miss Indian Beauty The Netherlands 2016. Ik wist totaal niet wat ik ervan kon verwachten, ik kende dit alleen maar van tv. Wat voor vragen ik zou krijgen, wat ik moest doen, hoe ze op mij zouden reageren.. Het was 1 groot vraagteken. Vol zenuwen, maar toch ook zelfvertrouwen ging ik erheen, samen met mijn moeder en mijn nicht. Die er altijd voor mij klaar staan en mij steunen door dik en dun! Enorm zenuwachtig zat ik in de wachtkamer te wachten tot ik aan de beurt was, ik wilde mijzelf zo goed mogelijk voorbereiden en oefenen op de vragen. Maar nee, dat heb ik bewust niet gedaan. Ik wilde gewoon mezelf zijn en antwoorden wat er als eerst in me opkwam. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn auditie ging best goed, ik voelde me op me gemak en kon de vragen redelijk goed beantwoorden voor mijn gevoel. Dit stelde mij gerust, na 15 minuten was de auditie voorbij. 

foto van Miss Alisha Nanden Indian Beauty the Netherlands 2016.

2 dagen later kreeg ik een telefoontje met het geweldige nieuws dat ik door was! Ik kon het niet geloven, ik had nooit verwacht dat dit mij zou overkomen. Ik was erg blij en enthousiast hierover! Een aantal weken hierna zouden de kennismakingsavond, de sjerp uitreiking en tevens het tekenen van het contract plaatsvinden. Snel ging ik naar de stad om een gala jurk te scoren voor deze avond, de dresscode was namelijk: Gala. Je eerste indruk is altijd je laatste indruk zeg ik altijd, want dat is wat de mensen onthouden. Ik moest dus echt een nieuwe jurk! Na een aantal winkels afgezocht te hebben had ik hem dan eindelijk gevonden, de perfecte jurk!

Een paar weken erna was het zover, de kennismakingsavond met de organisatie en alle finalisten. Hier ging ik samen met mijn ouders heen, het was een bijzondere gebeurtenis. Mijn eerste stap in dit geweldige avontuur was nu officieel gezet.

Eind februari begon de eerste training, vanaf toen hadden wij elke zondag de hele dag training. Wij werden onder andere getraind met catwalk, presentatie, Engels, fitness, goede doelen en onze openingsdans. Ik had persoonlijk erg veel aan de trainingen, het was niet alleen belangrijk voor de verkiezing of de finale, maar vooral voor je eigen zelfontwikkeling. Ik heb er heel veel van geleerd en heb de meeste dingen ook kunnen toepassen in mijn dagelijkse leven. Het presenteren van jezelf was het allerbelangrijkste, hoe presenteer jij jezelf aan mensen en hoe kom je over? Voor elke training hadden wij een aparte trainer, die ons hier tot in de puntjes bij kon helpen.

foto van Miss Alisha Nanden Indian Beauty the Netherlands 2016.

Een aantal weken na de eerste training hadden wij ons eerste fotosessie, dit was erg spannend. Vroeg in de ochtend verzamelden wij met alle missen, de organisatie, de visagisten, haarstylisten en de fotograaf op locatie. Wij hadden in 2 dagen 3 verschillende shoots, een Indian shoot, een casual shoot en een gala shoot. Dit verliep allemaal erg goed en ook hier heb ik veel van geleerd. Mijn eerste fotoshoot als model!foto van Miss Alisha Nanden Indian Beauty the Netherlands 2016.

Een aantal maanden hierna was er een Fashion Show gepland in Den Haag. Hiervoor hebben wij een aantal weken geoefend. Dit was erg leuk, dit had ik ook nog nooit meegemaakt. Een modeshow lopen, in Indiase klederdracht voor een hele groep mensen. Iets waar elk meisje van droomt: model zijn. Het was een super leuke ervaring, het mooiste van de hele show was het publiek waarvoor je het deed. Al die enthousiaste bezoekers en familieleden die speciaal naar jou komen kijken, die je zo supporten, dat is toch geweldig?

Na de Fashion Show begonnen de trainingen voor de grote finale, het kwam allemaal steeds dichterbij en het werd steeds spannender. Onze band met de missen werd steeds sterker, we waren geen concurrenten, geen vriendinnen, maar zusjes. We hielpen elkaar en we probeerden er allemaal het beste van elkaar uit te halen. Zonder deze meisjes, was het mij nooit gelukt!

De grote finale van Miss Indian Beauty the Netherlands, eindelijk was het zo ver. Na zoveel maanden training en hard werken. Het was allemaal heel chaotisch, maar een geweldige ervaring. Zoiets maak je nooit meer mee, ik heb geen woorden te beschrijven hoe ik die dag ervaren heb. Met 1 zin: Een van de mooiste dagen van mijn leven. Na de openingsdans, talentenronde, catwalk en vragenronde was het zo ver.. De officiële bekendmaking van alle titel winnaars. Met volle trots had ik mijn subtitel Miss Talented binnengehaald. Ik was ontzettend blij, ik deed niet mee om te winnen, ik deed mee voor mijn plezier.

Het moment was aangebroken, de winnares van Miss Indian Beauty 2016 werd bekend gemaakt. Nummer 4, Alisha Nanden! Hoe was het mogelijk? Iets wat ik totaal niet had verwacht, maar waar ik super blij mee was! Ik kon het niet geloven, ik wist even niet wat er allemaal door mij heen ging. Ik was gewoon DE winnares, geweldig!

foto van Miss Alisha Nanden Indian Beauty the Netherlands 2016.

Hier begon mijn jaar als winnares van Miss Indian Beauty. Een heleboel shows, evenementen, festivals, fotoshoots en ga zo maar door, ik heb een geweldig jaar achter de rug, eentje die ik nooit meer zal vergeten! 1 van mijn prijzen was, dat ik Nederland mocht vertegenwoordigen op de Miss India Worldwide verkiezing in New York! Een geweldige kans, samen met mijn ouders en de organisatie ben ik naar New York gereisd om mijn droom waar te maken.

foto van Miss Alisha Nanden Indian Beauty the Netherlands 2016.

New York heb ik ervaren als een van de mooiste reizen van mijn leven tot nu toe, het was een kans waar elk meisje van droomt en ik heb dit mogen meemaken. Het was zwaar, hele dagen trainingen en hard werken, maar ik heb er zeker een hele hoop van geleerd. Na die volle week was de grote finale, helaas heb ik de kroon niet mee naar huis kunnen nemen. Wel heb ik een hele mooie titel binnengehaald namelijk: Miss Beautiful Smile Worldwide. Hier ben ik enorm trots op! Ik heb een rugtas vol ervaring mee genomen naar Nederland. Een hele hoop nieuwe vrienden over heel de wereld, maar het allermooiste is dat mijn grote droom waarheid is geworden. Mijn eerste stap naar mijn droom carrière.

Miss Indian Beauty The Netherlands 2016

Alisha Nanden

NederlandsEnglish