Janeeta Sitaram

Toen ik het telefoontje kreeg dat ik door was naar de finale was ik zo verbaasd en natuurlijk super blij! Meedoen met deze verkiezing heeft mij een stapje dichter bij mijn cultuur gebracht. Ook heb ik mijn eerste stapjes Bollywood-dans gezet voor de openingsdans. In het begin had ik heel erg moeite met de ‘typische Bollywood vingers’ en ik kreeg er zelfs kramp van! De meiden van mijn groepje van de openingsdans lagen altijd in een deuk om mij, omdat ik altijd hele andere pasjes deed dan dat zij deden. Ik was de jongste van alle finalisten en tijdens de verkiezing ben ik erg close geworden met de meiden, we hebben nog steeds dagelijks contact. Ik heb er nu dus heel veel zussen bij!

De finale.. wat een mooie avond met zenuwen en vooral veel gezelligheid! Daar stond ik dan in de top 5.. Tijdens de bekendmaking van de 2nd runner up hoorde ik opeens ‘en de second runner up 2016 is geworden… nummer 3, Janeeta!’. Totaal onverwacht maar oh wat was ik blij! Ik heb super erg genoten van deze avond en ik zal het dan ook nooit vergeten. Toen ik dezelfde avond thuis kwam had ik nog niet echt een besef dat ik de 2nd Runner Up van 2016 was geworden. Ik besefte het pas toen ik mijn eerste evenement had waar ik naartoe moest als 2nd runner up, namelijk de: Arnhem Fashion Night. Dit was een westers evenement en wij hadden onze Indiase kleding aan. De gasten van de fashion night wilden met ons op de foto en bewonderden onze Indiase kleding. Daarnaast hebben we nog meer westerse evenementen en natuurlijk evenementen met betrekking tot de Hindoestaanse gemeenschap gehad. Ik vond deze verschillende evenementen erg leuk! Zo kon ik niet alleen een netwerk opbouwen in de Hindoestaanse gemeenschap, maar kon ik ook netwerken in de andere gemeenschappen en culturen. Ik voelde me net een big celebrity tijdens evenementen!
Ook heb ik mogen meelopen met de fashion shows georganiseerd door AJSC Entertainment, hier moest ik ook wat Bollywood pasjes doen en deze keren gingen mij gemakkelijker af in vergelijking met de openingsdans van de finale! Ik heb ook fotoshoots mogen doen met verschillende mua’s, fotografen en stylisten. Ik had nooit verwacht dat ik dit alles zo leuk zou vinden en daarnaast is het een hele nieuwe wereld voor mij. Ik ben erg blij dat ik heb meegedaan aan deze verkiezing. Ik heb mij verder kunnen ontwikkelen en ik heb van alles wat ik heb gedaan en meegemaakt ontzettend veel genoten. Dit was een heel mooi jaar voor mij.

Ik wil alle finalisten van 2017 heel veel succes maar vooral veel plezier wensen, want dit zijn echt once in a lifetime moments!

 

Liefs,

Janeeta Sitaram, 2nd Runner Up 2016

NederlandsEnglish