Paurusha Ramesar

“Pau doe nou maar gewoon mee aan de verkiezing, ik weet zeker dat je het kan!” Dit is wat mijn moeder zei voordat ik me inschreef voor de verkiezing. Ik had er al eerder over nagedacht maar ik was er niet zeker van of ik het zou kunnen winnen. Ik ben nou eenmaal een beetje strijdlustig en als ik meedoe ga ik voor de kroon. Toen heb ik mezelf dus ingeschreven en ben ik naar de auditie gegaan, ik dacht echt dat ik niet door de auditie heen zou komen, omdat het voor mijn gevoel niet zo goed ging.
De Uitslag Een maand later kreeg ik een telefoontje, “gefeliciteerd je bent door de auditie heen gekomen en bent nu een fi nalist!” Ik geloofde mijn oren niet en sprong bijna een gat in de lucht.

Dit is het moment dat alles begon. Eerst kwam de sjerp uitreiking waar ik alle mooie dames van de Miss Indian Beauty en Indian Beauty Queen voor het eerst heb ontmoet. En hierna begonnen de trainingen, we hebben verschillende trainingen gehad waaronder catwalk, bodycombat en pitch trainingen, we hebben zoveel geleerd tijdens deze trainingen en we leerden onszelf ook beter kennen. Deze trainingen hebben ons niet alleen geholpen voor de finale, maar dit zijn lessen die je de rest van je leven met je meedraagt!

Miss Indian Beauty 2016 1st Runner Up
De finale Na maanden trainen was het dan eindelijk zover, de finale van Miss Indian Beauty werd gehouden in Event Plaza te Rijswijk, een avond om nooit meer te vergeten!

Ik kon mijn oren al niet meer geloven toen ik hoorde dat ik bij de top 5 zat. En toen kwam het, de 1st Runner Up van de Miss Indian Beauty The Netherlands 2016 is nummer 14, Paurusha! Nooit gedacht dat als je 1st Runner Up zou worden dat er dan net zoveel aandacht en tijd in je wordt gestoken als dat de winnares krijgt.

Natuurlijk is het jammer dat je niet wint, maar ik gun het Alisha Nanden, omdat het een schat van een persoon is en zij het ook echt verdient. Er wordt vaak gezegd klap net zo hard voor een ander als dat jij zou willen dat voor jou geklapt zou worden, dat is ook exact wat ik heb gedaan. Ik ging inderdaad voor de kroon maar als 1st Runner Up krijg je die ook, en op dat moment had ik voor mezelf al gewonnen.

Na de verkiezing Mijn leven is hierna veranderd. Ik heb de mogelijkheid gehad om als model over de catwalk te lopen voor 2 designers van Africa Fashion Week Amsterdam, een Marokkaanse fashionshow op de Huishoudbeurs in de Amsterdam RAI en om de cultuur erin te houden de Fusion Fashion show op de Milan Zuiderpark in Den Haag, wat tevens tevens allemaal ook geweldige ervaringen waren. Ik heb natuurlijk ook een beetje geëxperimenteerd met acteren, zo heb ik in een hindi shortfilm gespeeld genaamd: “Intezaar” en heb ik voor een gsm winkel een reclamespotje opgenomen. Maar een miss zijn draait niet alleen om mooi zijn maar ook om het helpen van je medemens. Ik heb deelgenomen aan een spinning charity voor stichting ALS Nederland. We hebben op verschillende evenementen ook geld opgehaald voor de kindertehuizen in Suriname en schoolproject Stichting Dahanu (India) samen met Charity Queen Chietra Bahora (1st Runner Up Indian Beauty Queen The Netherlands). We zijn als VIP te gast geweest bij het concert van Arijit Singh, Arnhem Fashion Night en nog veel meer.

En tot slot hebben we natuurlijk verschillende fotoshoots gedaan. Het is fijn hoe je na de verkiezing ook nog steeds bevriend bent met de ex-fi nalisten en dat je een veel fijnere band krijgt met de organisatie, omdat je die nu ook vaker ziet dan alleen op de zondagse training.

Ik ben benieuwd wie er in 2017 in de finale staan. En ik raad een ieder aan die mee zou willen doen om het zeker een keer te doen, het wordt een tijd om nooit meer te vergeten.

NederlandsEnglish